Carmen Noordman

Carmen Noordman

Western Instructrice

Bij deze wil ik mij graag eerst aan jullie voorstellen en wat over mijzelf vertellen!
Ik ben Carmen Noordman en ben sinds 1996 actief in de western sport in verschillende disciplines.
Mijn specialiteiten zijn showmanship at Halter, Horsemanship, Halter en het onderdeel Reining waar mijn hart het meeste ligt!
Vanaf het moment dat ik op handen en knieën viel, viel ook zéér regelmatig het woord ‘paard’! Waarna de leeftijd kwam een studierichting te kiezen en er hoefde natuurlijk niet lang nagedacht te worden.. Dat werd natuurlijk de opleiding Paardenhouderij en management met als extra een stukje veterinair!
Daaropvolgend heb ik nog de hoefsmederij en de MSFC-zadelpas cursus (gespecificeerd voor westernzadels) aan mijn totaalpakket gevoegd!
Inmiddels run ik al ruim 17 jaar mijn eigen bedrijf Round-up Ranch gevestigd in Musselkanaal. Hier bied ik een allround pakket aan in o.a. western lessen, trainen en zadelmak maken van western paarden, bekappen van paarden in het algemeen, passervice van westernzadels zodat ik zowel paard als ruiter zo comfortabel mogelijk in deze superleuke sport kan begeleiden; De western sport!
Ook het coachen vóór en tijdens shows van klanten en jeugdruiters hoort bij mijn passies en dat voelt zeker als een kroon op je werk!

De Round-up Ranch dient tevens als dekstation voor onze inmiddels welbekende American Quarter Horse Hengst Smokey Dun it, waarmee ik ook meerdere malen Nederlands kampioen ben geworden in meerdere disciplines. In 2015 ben ik hiermee zelfs 7e van de wereldranglijst geworden.
Wellicht kent u hem ook van één van de western demonstraties hier bij manege en pensionstal Vita Nostra!
Ziet u mij hier op de manege en heeft u nog vragen? Schroom niet en spreek mij of Marcel gerust aan!

Hopelijk tot snel,

Carmen Noordman