Ilona Greven

Ilona Greven

Mennen Instructrice

Hallo iedereen!

Ik ben Ilona Greven-Lentz en sinds 2018 heb ik mijn eigen “trainingsschool” Freestyle with your horse. Ik ben gediplomeerd ORUN KNHS Freestyle Instructrice Niveau 3. Dit heb ik gevolgd aan de Freestyle Academy van Emiel Voest en Chaja Voest- Kolthoff.

Het verschil dat een Freestyle instructeur maakt komt door dat we gebruik maken van een aantal leerprincipes en trainingsmethodes. Het vormt deel van de consequente communicatie met het paard. Door heel bewust het paard volgens het systeem te trainen word onze handelswijze voorspelbaar en duidelijk voor het paard. Wij beginnen met het aanleren van het systeem aan mensen door bewust te maken van de reacties van het paard op hun eigen lichaamstaal, dit doen we tijdens het loswerken. Vervolgens leren we mens en paard om het principe negatief en positief bekrachtigen te gebruiken, dit doen we voornamelijk in grondwerk. Al deze technieken gebruiken we in het werken aan dubbele lange lijnen om de brug te slaan naar het rijden. In het rijden komt alles bij elkaar. Het Freestyle trainingssysteem is in eerste instantie bedoeld als een onderbouwend trainingssysteem voor het rijden. Gelukkig kunnen we het trainingssysteem voor veel meer dan dat gebruiken bijvoorbeeld voor trailerladen.

Meer informatie over mij is te vinden op; https://freestylewithyourhorse.jouwweb.nl/

Ik geef elke donderdagavond met veel plezier les aan menclub “Het Knoalsterkarrespoor” op Manege & Pensionstal “Vita Nostra”!

Kom je een keer kijken?